diumenge, 3 de maig del 2009

Les marais de Yiyi i le buillon d'Awara

Dia d'excursió!

Aquest dia vam anar a fer una caminada a les "marais de Yiyi" és a dir a les marismes de Yiyi, és a dir, una zona on hi ha concentracions d'aigua salobre (dolça) separades del mar per la platja. És un lloc interessant on si poden veure una bona quantitat d'ocells, capibares (una mena de castor comestible...) i altres animals. Ara... lo de veure animals ... és complicat si els membres de l'expedició no mantenen el silenci absolut... i clar nosaltres no vam veure res de res, ja sigui pels crits d'alegria de la Margot, o pels crits de l'Helga per espantar les anacondes... :o

Vam llegir que en època de plujes les marais s'inunden i s'ha de caminar trepitjant aigua... el que no ens imaginavem és que hi hauria dos pams d'aigua, i que l'aigua ens arribaria a mitja cama! ... així que vam fer tot el "randoné" amb aigua fins als turmells... i amb la por, segons l'Helga, de ser atacats per la més gran de totes les serps... (Helga: si perquè les anacondes acostumen a estar en llocs on hi ha poca aigua! O sigui que jo estava acollonida!! I el Roger com que és tan gran... ell super tranquil!! )




















El paissatge és bastant interessant ja que és de les poques oportunitats de poder observar un paissatge obert en aquest país. Bé, la Margot, massa interessant no ho ha trobat... sembla que li comença a trobar el gust a la motxilla....

















La Margot, com veieu, es va quedar fregida!! A la motxilla!! El cap li anava d'una banda a l'altra la pobre!!

Desprès de l'excursió, i amb la gana feta... vam tenir la sort de poder menjar el "Buillon d'Awara". Diem sort no perquè sigui una delicia.... eh... sinó perquè tothom ens n'havia parlat tant... i perquè no és fàcil trobar un lloc on en facin... i el vam trobar en una mena de dinar popular al carrer. Així que l'haviem de probar! Es tracta d'un plat típic guayanés que es prepara per pascua. Awara és el fruit taronja d'una palmera plena d'espines i dona nom a aquesta mena de plat-potaje, ja que quan el menges... trobes de tot! I sort que no sabíem ni la meitat de lo que hi posen...!! Peix bucané (fumat a la Guayanesa), pollastre bucané, cansalada, cua de porc... no cal que us digui que no és un plat de règim... diuen que qui prova el buillon d'Awara torna a la Guayana... (però si tornem... us asseguro que no serà per això!!)


2 comentaris:

  1. tranquila Helga, que si l'anaconda ha de menjar-se algú, segur que tria el Roger...

    Roger, avui llegeixo al diari que a Kourou llanceu coets!

    Ja tenim el primer títol!!

    petons! Margot, wapa!!!

    ResponElimina
  2. Avui us he llegit al l'Anoiadiari!
    Records des d'Igualada!!

    ResponElimina